Νεφέλη Μούσουρα - Πιανίστα

 

Η Νεφέλη Μούσουρα γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία τεσσάρων ετών. Έχει τιμηθεί απ’την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο "Ελένης Μυκονίου" για νέους πιανίστες (2009). Από οκτώ ετών βραβεύεται σε διαγωνισμούς πιάνου: Χ.Ο.Ν. Α΄ Βραβείο (1997 και 2004), «Φίλων» Α΄ Βραβείο (1998), Konzerteum Γ΄ Βραβείο (2001). Το 2005 έλαβε το Α΄ Βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας, ενώ της απονεμήθηκε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Ελλήνων Πιανιστών (2010). Έχει επίσης βραβευθεί με τρίτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό πιάνου "Campillos International Piano Competition" στην Ισπανία.

 

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Ορχήστρα Πατρών, την Orpheus Kammerorchester (Βιέννη), την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καθώς και τις Mihail Jora Philharmonic Orchestra (Bacau) και Sinfonieorchester der Universität Mozarteum (Ζάλτσμπουργκ). Με την τελευταία ορχήστρα συμμετείχε ως σολίστ σε παραγωγή DVD με κοντσέρτα για πιάνο. 

Βιογραφικό

Bιογραφικό

Έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ όπως, μεταξύ άλλων, στο "Φεστιβάλ Ναυπλίου", στο "Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης", στο "Tο Piano στα forte του" στην Αθήνα και στο φημισμένο Φεστιβάλ "Πιανιστική Άνοιξη" του Deutschlandsberg της Αυστρίας. Εμφανίζεται επίσης τακτικά σε συναυλίες μουσικής δωματίου, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η συνεργασία της με τον βιολονίστα Ivry Gitlis.

 

 

Απέκτησε Δίπλωμα Πιάνου με τις ανώτατες διακρίσεις με καθηγητή τον Αναστάσιο Πάππας απο το Ωδείο Kodaly στην Αθήνα. Κατόπιν σπούδασε με τον Rolf Plagge στο σολιστικό τμήμα πιάνου του Πανεπιστημίου Mozarteum του Ζάλτσμπουργκ όπου αποφοίτησε με "Bachelor of Arts" και "Master of Arts" με τις ανώτατες διακρίσεις. Επίσης ειναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Μουσικολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σήμερα συνεχίζει στο Μετα-μεταπτυχιακό Τμήμα Πιάνου του Πανεπιστημίου Mozarteum υπό την επίβλεψη του Ούγγρου σολίστ και παιδαγωγού Imre Rohmann.

 

Έχει επίσης λάβει μαθήματα από τους Jacques Rouvier, Elisso Virsaladze και Steven Kovacevich. Eπίσης επιλέχθηκε από το πανεπιστήμιο Mozarteum για να κάνει σεμινάριο με τον Paul Badua Skoda και να παίξει στα εγκαίνια της αίθουσας Bösendorfer Saal του πανεπιστημίου.

 

Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, όπου έχει δώσει και ρεσιτάλ σε ζωντανή μετάδοση. Έχει επίσης εμφανιστεί στην Ελληνική και την Αυστριακή τηλεόραση, και έχει παίξει έργα του W.A.Mozart στο ντοκιμαντέρ "Salzburg 200" της αυστριακής κρατικής τηλεόρασης ORF.

© 2019 Nefeli Mousoura | Pianist

Designed by